donderdag 3 januari 2013

Over snotneuzen en merklabels


Ik maakte zakdoekendooshoesjes. Vier om precies te zijn. Niet op de Zo Geknipt!-manier, maar wel op een simpelere - maar even mooie - manier. Werkwijze komt van hier.

* Eén kringwinkel-stofje (de bloemekes).
* Drie Kokka-stofjes via de inmiddels teloorgegane fabriccity.
* Biais-band vanop het stoffenspektakel.

Het getrainde oog merkt op de foto hierboven mijn nieuwe 'merklabel' op: coco & co by amelie l.
De labels liet ik maken bij Holland Label, een bedrijfje dat ik leerde kennen via Van Katoen.

Ik koos voor de standaard labels* uit hun gamma, prutste wat met lettertypes en symbooltjes, en kwam dan dit eenvoudige ontwerpje uit:De geraakte niet uit mijn kleurenkeuze, en besliste toen maar voor het kleurenassortimentje te gaan. 

Supercontent ben ik van die labels. Mooi geweven èn mooie kleurencombinaties.


(*By the way: dit zegt Holland Label over haar 'standaard' labels: onze naamlabels zijn geen bedrukte plakkertjes, maar worden echt geweven van 100% katoenen garens, ecologisch geteeld in Egypte. 10 jaar GARANTIE op kleur- en wasechtheid. De labels worden geweven op een traditioneel weefgetouw, daardoor krijgen ze zachte randen en irriteren ze de huid niet - toch niet zo heel erg standaard als je 't mij vraagt ;-))5 opmerkingen:

 1. oh, welke stof is dat met die raketten? net een geboortekaartje in de bus gekregen met dezelfde tekening... of mocht je nog een stukje overhebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Lotte. Is een Kokka-stofje van al enige tijd terug. In een wat zwaardere canvaq. Weet niet of het nog makkelijk te vinden is in de webshops. Mijn stofje is in hardblauw, en het bestond ook in het zwart als ik het goed voorheb. Heb wel nog een klein restje liggen, denk ik. Hoeveel zou je minimum nodig hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou er graag een pamperzakje ofzo van willen maken... met 1/2m ben ik al zeer content? heb je dat nog?

   Verwijderen
 3. ik heb de stof ondertussen gevonden ;) Groetje, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent vlug :-)
   Bloggen hé, over je raketten-maaksels

   Verwijderen