woensdag 9 januari 2013

App-e-tizer #1 - BambooPaper

Na de Kids@Home-rubriek lanceer ik nog maar eens een terugkerende rubriek: de App-e-tizer

Ik ben verzot op apps; hou ervan om op zoek te gaan naar nieuwe, deze te ontdekken en uit te proberen. Mijn geselecteerde apps horen niet thuis in een specifiek vakje of domein, ze zijn er in de meest uiteenlopende genres en worden gebruikt bij veel verschillende dingen.

Op geregelde basis wil ik een App-e-tizer op jullie bord smijten, en geef ik jullie mee wat ik (of bij uitbreiding de kids of manlief) ermee doe en waarom ik precies deze app heb uitgekozen.

* * *

Hier ga ik dan voor de eerste App-e-tizer van het jaar: BambooPaper.

Ik zocht al een tijdje naar iets om op een eenvoudige, maar toch originele manier digitaal foto's op te vrolijken.

Heel erg per toeval heb ik BambooPaper leren kennen. Het is een (gratis !) App voor de ipad die als het ware een notitieblok maakt van je ipad. Nu heb ik (nog) geen stylus in huis, en schrijven met de vinger is nu ook niet heel erg 'hand'ig .

Bovendien ben ik ook niet echt van plan om veel te schrijven op de BambooPaper. Wat ik reuze leuk vind is het feit dat je foto's kunt toevoegen aan je 'notitievel' en je op die manier de foto's kunt bewerken, alsof je er met stift op tekent.

Nu ben ik allesbehalve een tekentalent, en wat je hieronder ziet heb ik gisterenavond laat in 3 minuutjes verwezenlijkt, opnieuw met m'n vinger wegens (nog) geen stylus dus.

Ziehier:

Foto's door Emilie Vercruysse - bewerkt door mezelf via BambooPaperZoals je kunt zien, kan alles nog wat verfijnd worden... ;-) Maarre, zien jullie net als ik het super-potentieel van deze App in?

*

Nu een vraagje: 

Heeft er iemand ervaring met het hanteren van een stylus in combinatie met een ipad of tekentablet, en dit specifiek om te schrijven en tekenen ? Zo ja, welke stylus raden jullie me aan? Ik heb zo in gedachten de Bamboo stylus of de Adonit Jot. Of zijn er nog andere aanraders?4 opmerkingen:

  1. Hoi Amelie, toeval wil dat ik hier zo een stylogevalletje liggen heb die we kochten bij de IPad. Breng ik het morgen eens mee naar het Naaikafee zodat je eens kan testen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben de bamboo hier. Werkt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er een super-leuke App uit! Met stylussen heb ik geen ervaring, enkel dan met die van de kinderen hun Nintendo :-)

    BeantwoordenVerwijderen