zaterdag 22 september 2012

Kids@Home #1 - étagère anders bekeken

Velen zijn van mening dat, eens je kids hebt, je huis er niet meer stijlvol en mooi kan uitzien.

Daar ben ik het niet mee eens.

Oké, ik geef het toe, als de kinderen van "we gaan op reis" spelen en ze versjouwen alle poppen, buggy's, dekens, poppenkleertjes èn keukenspullen van de speelkamer naar de woonkamer, dan ziet onze leefruimte er even niet erg opgeruimd uit. Maar als even later alles weer in de juiste doos, op het juiste rek en de juiste plek teruggeschoven is, zie ik toch steeds weer 'dat het goed is'.

"In een huis moet er geleefd worden",  hoor je heel vaak zeggen. En dat is juist. Maar het ene sluit het andere niet uit. Als je kinderen rondlopen hebt, kàn het niet anders dan dat je je huis daarnaar inricht. Maar met een beetje creativiteit en denkwerk kan je hele leuke dingen 'kidsproof' én tegelijkertijd 'stylish' in je interieur integreren.

Graag deel ik mijn ideeën hierover en  daarom lanceer ik de rubriek "Kids@Home". Het is mijn bedoeling om op geregelde tijdstippen een nieuwe post te posten. Stilletjes hoop ik dat ook andere bloggers de Kids@Home-rubriek gaan overnemen in hun blog... 

*
Van een creatieve vriendin kreeg ik maanden geleden deze prachtige étagère cadeau. Zij had hem zelf ontworpen en ineen gestoken als etalagestuk voor het tentoonstellen van haar eigen juwelenlijn, maar bij haar thuis had ze er geen mooi plaatsje voor.

Ik plaatste het pronkstuk op onze houten tafel, en het komt er ongelooflijk tot zijn recht.Nu is onze drie-meter-lange houten tafel "the place to be" in ons huis. Er wordt aan gegeten, gedronken, gekoffiekletst, gewerkt en gecomputerd. Heel vaak ook zitten de kinderen aan de tafel te tekenen, kleuren, knippen en plakken.

Als de kids willen verven, kleuren met stift of plakstiften, ben ik liever dicht in de buurt om alles wat in goeie (lees: enigszins propere) banen te leiden. Dat knutselgerief zit dan ook mooi opgeborgen in de kast, en het komt er pas uit als ik het beslis. :-)

Van kleurpotloden heb ik nu niet zo'n schrik. Daarom vind ik het wel handig dat de kids met hun potloden aan de slag kunnen van zodra zij daar zin in hebben.

Ergens op het net (maar vraag me niet wààr) kwam ik dit ideetje tegen. Temidden onze keukentafel pronkt daar nu de potlodentoren: stijlvol èn kindvriendelijk.3 opmerkingen:

 1. Je hebt gelijk, ik heb de étagère in het echt mogen bewonderen en ze is superschoon! En multifunctioneel blijkbaar ook.
  Tof idee trouwens van die kids@home!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar toen lagen er chocoladebolletjes op :) mmmmmm!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een cadeau! Heel hip, die tafel trouwens ook! Fijne blog, ik volg je vanaf nu!

  BeantwoordenVerwijderen