donderdag 13 september 2012

Hèt ultieme stuk speelgoed

Bijna 2 jaar geleden kreeg Cozette van een goeie vriendin een  - eenvoudig - wit kartonnen huisje kado, de casa van kidsonroof .

Het huisje staat in de speelkamer, en de kinderen spelen er elke dag in of rond of op of... Het werd al eens volledig gewascood en daarna systematisch beplakt met tekeningen, kleursels, hello-kitty-stickers en 'meesterwerken' allerhande. Om de zoveel tijd worden 'Bob en Wendy' op het huisje losgelaten en wordt het betimmerd, bezaagd en beschroefd. Op een zeker ogenblik werden wat ramen en één deur losgewrikt, waarna even paniek uitbrak toen bleek dat die er niet zomaar terug aan geraakten.

Ergens in het begin van de zomervakantie beloofde ik de kids om het huisje eens een oplapbeurt te geven. Ik kocht een aantal deftige flesjes plakkaatverf en wat dikkere penselen. Toen was het wachten op hèt geschikte ogenblik; Coco was immers de mening toegedaan dat dit schilderproject best in de tuin zou worden uitgevoerd bij droog & zonnig èn best ook zonder kleren aan.

Vorige zaterdag was het dan eindelijk D-day. Het plan werd uitgevoerd zoals uitgeschreven , en onze kunstenaars gingen aan het werk, in hun blootje (of toch ongeveer, cfr. Celest :-)
Na de schilderwerken werden de ramen en deur er weer ingestoken, en de 'casa' kon weer binnengesleept worden.


Klaar voor een tweede - ongetwijfeld even destructief - leven. :-)


2 opmerkingen: